Buitenlandse reis

Elke twee jaar maakt het H.I.J. een reis naar het buitenland. Lees snel verder!

De eerstvolgende reis vindt plaats in 2020. Tijdens de 10-daagse reis wordt er niet alleen gerepeteerd, maar ook concerten gegeven, spelletjes gedaan en de cultuur van het land opgesnoven. Vaak zijn de reizen de hoogtepunten van de H.I.J. leden en worden er vele jaren later nog goede herinneringen opgehaald.

Contrabassist Igor ging in 2017 zelfs al voor de vierde keer mee op reis:
“Het is me een genoegen dat ik voor de 4e keer met het H.I.J. op buitenlandse reis ga. Deze keer gaan we naar Hranice en Praag in het mooie Tsjechië. Zoals altijd heb ik weer zo veel zin in de buitenlandse reis, dat ik eigenlijk niet kan wachten. Zo’n buitenlandse reis brengt altijd het hele H.I.J. dichter bij elkaar. Naast dat je de muziek en je instrument beter leert kennen, leer je ook de orkestleden beter kennen. Tijdens de reizen maken we niet alleen muziek, maar spelen we ook de geweldigste spelletjes waarvan mijn favoriet toch altijd Levend Cluedo zal blijven.


Ook kom je op plaatsen waar je misschien nooit zou komen! Zo hebben eens we een optreden gegeven in een gigantische stierenarena (bij een lego-event), op basisscholen gespeeld waar alle kleine kindjes mee gingen dansen en al muziek makend door een keuken rond gelopen. Natuurlijk genieten we ook van het land (en het eten) en dus zullen we altijd wat van de cultuur tot ons nemen. Dit kan door middel van een rondleiding, en uit eigen ervaring weten we dat de HIJ-leden soms zelfs beter kunnen rondleiden dan locals (hiernaast een actiefoto van Mats, oud HIJ’er, die ons rondleidt). Elke buitenlandse reis is weer een unieke ervaring en ik zou deze voor geen goud willen missen.” 

Help mee de reis mogelijk te maken!
Om de reis te financieren organiseren we allerlei acties. Zo kunt u voor een minimumbedrag van 5 euro kunt u een lid, instrument of ander attribuut van het orkest adopteren (bijvoorbeeld de eerste violen of het dirigeerstokje). In ruil hiervoor ontvangt u tijdens de reis een prachtige ansichtkaart van uw adoptiekind of -voorwerp!
Uw donatie kunt u storten op NL 45 INGB 0000 147329 t.n.v. Haags Instrumentaal Jeugdensemble. Als u de ansichtkaart wilt ontvangen, mailt u dan daarna uw postadres en wie of wat u wilt adopteren naar buicie.hij@gmail.com.

Vorige reizen
In 2017 voerde de reis ons naar Tsjechië, waar we 8 dagen repeteerden en concerten gaven in Hranice, de zusterstad van Leidschendam-Voorburg. We sloten de reis af in Praag, waar we diverse toeristische trekpleisters bezochten en als klap op de vuurpijl een spontaan concert op een plein gaven!

Een overzicht van onze voorgaande reizen:

2017: Tsjechië
2014: Italië
2012: Portugal
2010: Polen
2007: Griekenland
2005: Portugal
2003: Noorwegen
2000: Tsjechië/Hongarije
1998: Spanje

In 2014 bracht het vliegtuig ons naar Italië, waar we maar liefst 12 concerten hebben gegeven. Verder hebben we wat van de cultuur gezien, en genoten van de gezellige sfeer die altijd heerst in het H.I.J.!

In 2012 waren we in Portugal, waar een professionele cameraman een leuke samenvatting van de reis voor ons maakte:

Contact

info@HIJjeugdorkest.nl

Social media