Wat is het H.I.J. Jong?

Het H.I.J. Jong is een strijkersgroep met kinderen van basisschool- of brugklasleeftijd die nog niet gewend zijn om in een orkest te spelen. Het niveau is minimaal 1 tot 2 jaar instrumentale les en de beheersing van de toonladders C, G, D, A.

Leden van het H.I.J. Jong leren samenspelen aan de hand van eenvoudige arrangementen. Dit gebeurt onder leiding van Imme Tonkes. Zij past de stukken aan naar het niveau van de kinderen en oefent met hen het samenspelen. Op deze manier worden ze goed voorbereid om later mee te spelen in het H.I.J.

Soms speelt het H.I.J. Jong aan het einde van de repetitie met het H.I.J. mee. Op deze manier kunnen ze vast ervaren hoe het is om in een groter orkest te spelen. Wij hopen natuurlijk dat ze vervolgens doorstromen naar het H.I.J.

Lijkt het je leuk om mee te spelen in het H.I.J. Jong? Je bent van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te komen spelen. Stuur een mailtje naar Imme Tonkes en je krijgt een voorbeeld partij toegestuurd, die je op je les kan voorbereiden.

Ook meespelen?

Wanneer: Iedere zaterdag verzamelen we om 9.45 uur. De repetitie duurt van 10.00 tot 11.30uur, maar soms tot 12.30uur als het H.I.J. Jong met de repetitie van het H.I.J. meedoet.
Waar: De repetitie is in Forum Hadriani in een lokaal boven. Het H.I.J. repeteert tegelijkertijd beneden.
Contact: Neem voor meer informatie over het H.I.J. Jong contact op met het bestuur. Het mailadres is info@hijjeugdorkest.nl.

Contact

info@HIJjeugdorkest.nl

Social media